Tatoeages, piercings en permanente make-up

Aantal keer bekeken: 11436, Laatst gewijzigd: dinsdag, 24 maart 2020

Als u een tatoeage, piercing of permanente make-up (PMU) laat zetten, dan wilt u natuurlijk wel dat dat hygiënisch gebeurt.

Als het zetten van tatoeages, piercings of permanente make-up niet hygiënisch gebeurt, kunt u ziekten oplopen zoals hepatitis B en C en HIV.

Alleen shops en schoonheidssalons met een vergunning mogen tatoeages, piercings en permanente make-up zetten. Zonder vergunning is dit verboden. De GGD Hollands Midden verleent namens het Ministerie van VWS deze vergunning.

Wilt u weten welk bedrijf bij u in de buurt een vergunning heeft en wilt u meer informatie over veilig tatoeëren, piercen en permanente make-up, kijk dan op: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Informatie voor ondernemers

Wilt u een vergunning aanvragen voor uw shop of salon, bekijk dan de  informatie voor eigenaren van een tatoeage- en piercingbedrijf op deze website.

Let op: De GGD Hollands Midden voert tijdelijk (tot in ieder geval 6 april 2020) geen inspecties van tatoeage- en piercingshops, en studio's voor permanente make-up uit. Indien u beschikt over een vergunning en deze is of gaat verlopen, dan mag u de activiteiten blijven uitvoeren.

Hygiënerichtlijnen

Op de website www.lchv.nl staan de hygiënerichtlijnen voor piercen, tatoeëren en aanbrengen van cosmetische make-up.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie