Wanneer melden bij het Meldpunt Zorg en Overlast

Aantal keer bekeken: 29279, Laatst gewijzigd: woensdag, 23 juli 2014

Zorg

U kunt melden als u ernstig bezorgd bent over uw buurman of buurvrouw, of iemand anders in uw omgeving.  Vermoedt u dat er nog geen of onvoldoende hulp wordt geboden? Betreft het hier mensen waarvan u vindt dat zij zorg nodig hebben, maar die hier zelf niet om kunnen of willen vragen?

Meld het…bemoeien is soms nodig.

Overlast

Overlast is hinderlijk voor u, vooral wanneer het regelmatig en langdurig is. Overlast kan een signaal zijn dat er iets aan de hand is met iemand. Overlast is niet altijd makkelijk zelf op te lossen. Soms is daarbij hulp nodig.

Acute en ernstige overlast, die meteen door de politie moet worden opgelost meldt u bij de meldkamer van de politie. De politie kan direct ingrijpen.
Overlast van iemand kunt u melden bij het Meldpunt Zorg en Overlast.

Melding

Als u bij ons meldt dan ondernemen wij als het nodig is actie. Hier leest u welke stappen wij zetten na een melding.

Informatie en Advies

U hoeft niet te melden, u kunt ook bellen voor informatie en advies.

Misschien bent u op zoek naar hulpverlening voor uzelf of voor anderen, maar weet u de juiste instanties niet te vinden? Of u ziet dat het niet goed gaat met iemand en wilt u diegene daarover aanspreken, maar u weet niet goed hoe u dit aan kunt pakken, of wat u zou kunnen doen? En wat te doen als iemand behandeling nodig heeft, maar zich daaraan onttrekt?
Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden voor hulpverlening in de regio.

Foto meldpunt 2014