Mannen die seks hebben met mannen

Kijk eerst op de website mantotman. Hier vind je informatie over testen, vaccinatie tegen hepatitis B en PrEP.

Je kunt bij ons terecht voor

  • een soa-test;
  • een msm zelftest;
  • hepatitis A/B vaccinatie;
  • PEP;
  • PrEP.
Lees voor
  Contact

Seksuele gezondheid

088 - 308 33 22 (secretariaat)

088 - 308 33 88 (afsprakenlijn, maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.00 uur)

T 088 - 308 34 00 (spoed)

E seksuelegezondheid@ggdhm.nl

Soa-test of msm zelftest

Je kunt bij ons terecht voor een soa-test op de soa-poli. Kijk op deze pagina om een afspraak te maken. Als je regelmatig langskomt om te testen, en weinig risico op een soa hebt gelopen, kun je een zelftest doen. Je kunt de msm zelftest aanvragen via dit formulier. Het kan zijn dat je de melding krijgt "Dit formulier kan momenteel niet worden beantwoord". Dat betekent dat de zelftest tijdelijk niet beschikbaar is of dat de maximale testen voor deze week uitgegeven zijn. Indien je het formulier in hebt kunnen vullen krijg je binnen 7 dagen een mail van ons wanneer de zelftest naar je wordt opgestuurd. 

We raden je aan om twee keer per jaar een soa-test te doen als je:

  • positief bent getest op hiv, en
  • wisselende seksuele contacten hebt.

Omdat je hiv hebt, ben je gevoeliger voor het oplopen van andere soa’s.

Hiv-test

Informatie vind je op de website van de hiv vereniging.

Een hiv-test is drie maanden na het risico 100% betrouwbaar. Je hoeft niet zo lang te wachten als je een groot risico hebt gelopen, of verschijnselen hebt van een hiv-infectie. Al twee weken na het risico kan de test hiv aantonen. Maar om helemaal zeker te zijn moet je de test na drie maanden herhalen. Als je vragen hebt over Hiv mag je de spoedlijn bellen (zie contactblokje op deze pagina).

Hepatitis B vaccinatie

Je kunt je bij ons gratis laten vaccineren tegen hepatitis B. Meer informatie over hepatitis B vaccinatie vind je op de pagina Zo geprikt!. Afspraak maken? Bel 088- 308 3388, van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur.

PEP

Lees alles over PEP op mantotman. Kijk op deze pagina op onze website wat wij voor je kunnen doen. Als je vragen hebt over PEP mag je de spoedlijn bellen (zie contactblokje op deze pagina).

PrEP

Lees alles over PrEP op mantotman. Kijk op deze pagina op onze website wat wij voor je kunnen doen. Als je vragen hebt over PrEP mag je de spoedlijn bellen (zie contactblokje op deze pagina).