Soa online test MSM (mannen die seks met mannen hebben)

Aantal keer bekeken: 16442, Laatst gewijzigd: maandag, 06 april 2020

Voor mannen die seks met mannen (MSM) hebben is er ook de online test aanvraag.
Kom je regelmatig bij ons testen? Dan kan dit een mooie afwisseling zijn op de spreekuur bezoeken.

We adviseren je wel om bij je allereerste soa test een afspraak te maken op de soa poli. Tijdens het 1e consult word je voorzien van belangrijke informatie. Deze krijg je niet bij de online test.

De testen die gedaan worden zijn hetzelfde als de testen die op het soa spreekuur worden gebruikt en dus even betrouwbaar.

De materialen voor het doen van de soa test worden voor je klaargelegd bij de GGD Leiden. De test moet binnen 2 weken nadat deze klaar ligt zijn opgehaald en ingeleverd. Is de test niet binnen 2 weken ingeleverd dan verwijderen we de test. Indien je in aanmerking komt krijg je per mail een code en instructies en kun je je pakketje afhalen bij de GGD Leiden.

Lees eerst de voorwaarden voor het aanvragen van de soa online test MSM

  • Je moet tenminste 16 jaar oud zijn
  • Je dient de vragen in de aanvraag naar waarheid in te vullen
  • De soa online test MSM is uitsluitend bestemd voor inwoners van de regio Hollands Midden. Ben je niet woonachtig in de regio Hollands Midden, dan kom je niet in aanmerking voor deze test. Op de website van GGD Nederland vind je de dichtstbijzijnde GGD bij jou in de buurt.
  • De test is uitsluitend bedoeld voor mannen die seks met mannen hebben
  • Als je antibiotica gebruikt kan dit de betrouwbaarheid van de test be├»nvloeden. Je kunt pas betrouwbaar testen als je 1 week gestopt bent met de antibiotica.
  • De test is pas betrouwbaar 2 weken na het laatste onbeschermde contact. Vraag de test dus pas aan twee weken na het laatste onbeschermde contact.
  • Je kunt maximaal maximaal 1 keer per 6 maanden een test aanvraag bij ons doen (met uitzondering van PREP-gebruikers).
  • De test is niet bedoeld voor mannen die soa gerelateerde klachten hebben, maak in dat geval een afspraak bij ons op de soa poli.
  • De test is niet bedoeld voor mannen die gewaarschuwd zijn voor syfilis en hiv, maak in dat geval een afspraak bij ons op de soa poli.

Anonimiteit soa online test MSM

Wij vragen je persoonsgegevens, maar alleen voor intern gebruik. Je krijgt een code voor het testmateriaal. Het laboratorium gebruikt alleen deze code. De GGD Hollands Midden gebruikt de code voor statistieken, dus niet jouw persoonsgegevens.

Hoe werkt het?

In het pakket zit een uitgebreide instructie die je precies vertelt hoe je de test dient uit te voeren.
Voor het prikken van bloed en het inleveren van materialen kun je op woensdagochtend van 10.30-12.30 uur terecht bij de GGD Leiden of op vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur bij het LUMC, afdeling dermatologie route 16.

Testresultaten

Ongeveer twee weken nadat je je materialen hebt ingeleverd, ontvang je een sms met je uitslagen. Als er een soa is geconstateerd, volgt verdere behandeling bij de GGD. Neem dan contact met ons om een afspraak te plannen.

Het online aanvraagformulier GGD soa-thuistest is tot nader bericht niet beschikbaar.